Import si distributie de materiale si echipamente utilizate in industria publicitara.
Contact
Comenzi telefonice
0232 / 215.265
Elasticut - Folie elastica poliuretan pentru echipamente sportive
Caracteristici
Folie opaca din poliuretan, cu foarte mare capacitate de intindere, pentru aplicatiile la care este necesara o folie foarte subtire, in special pentru inscriptionarea materialelor textile elastice si supraelastice. Elasticut-ul este un material patentat de catre producator, Siser fiind singura companie care are un asemenea produs in oferta. Este un material ecologic, care nu contine nici un fel de substante nocive. Materialul este compus din 3 straturi: stratul superior - din poliuretan, stratul inferior (suportul) - din poliester si un strat intermediar transparent. Stratul superior fiind foarte elastic, a aparut necesitatea stratului intermediar pentru buna decupare cu cutter-plotter-ul, altfel neputand fi taiat in conditii optime. Decuparea se face in oglinda, cu presiune mare a cutitului de taiere, astfel incat sa se taie ambele straturi in acelasi timp (stratul superior si cel intermediar).

Pentru materialele textile elastice si supraelastice, transferul termic se face in 2 etape:
1. Se transfera la o temperatura de 160° C, timp de 10 secunde, cu ajutorul propriului suport. Se indeparteaza suportul de poliester la cald (insa trebuie lasat aproximativ 5 secunde dupa transfer, pana la indepartare). Cu suportul de poliester se indeparteaza automat si stratul intermediar. Daca nu se indeparteaza in totalitate, trebuie indepartat tot inainte de pasul al doilea;
2. Se acopera cu o hartie siliconata speciala si se mai face o presare timp de 10 secunde la aceeasi temperatura.
Presiunea pentru ambele etape trebuie sa fie mica.

Pentru materialele textile din bumbac sau poliester, transferul termic se face o singura data, timp de 15 secunde, la 160° C si cu o presiune mica.
Temperatura de spalare este de maxim 50° C. Dupa transferul termic, folia are aspectul unei cerneli serigrafice.
Folia este disponibila in 7 culori si se livreaza in role cu latimi de 500 si 1000 mm si lungimea de 25 m si se comercializeaza la metraj.

Nota: Datorita multitudinii de materiale textile existente pe piata, este necesara testarea in prealabil a compatibilitatii dintre folie si materialul ce se doreste a fi imprimat. Temperaturile si timpii de transfer sunt cu caracter orientativ, fiind rezultate din testele si experienta noastra practica. Pentru o aplicare in conditii optime, se recomanda o precalcare a materialului ce urmeaza a fi inscriptionat.
Recomandare
Special creata pentru inscriptionarea materialelor textile elastice si supraelastice (Lycra, Elastan, Spandex, etc) insa se poate utiliza si pentru inscriptionarea materialelor textile din bumbac sau poliester. Datorita elasticitatii sale, materialul poate fi folosit pentru inscriptionari pe echipament sportiv.
Producator
Siser
Imagine 1
Elasticut
Imagine 2
Elasticut
Imagine 3
Elasticut
Culori
  • 1010
  • 2121
  • 3131
  • 4949
  • 5050
  • 6161
  • 7070
Avertisment! Culoarea afisata poate diferi de cea reala in functie de calibrarea monitorului dvs.
Firma noastra este specializata in importul si distributia de materiale si echipamente utilizate in productia publicitara. Produsele comercializate de firma noastra sunt: autocolante Oracal, module led, module leduri 12 V, banda cu leduri smd, folii adezive, folii PVC prelate, copertine, poliplan, folii de protectie solara,folii antiefractie, materiale de steag, folii personalizare tricouri, folii magnetice, banda magnetica, stiplex, plexiglas, placi PVC, banda adeziva, cutter plotter Summa, folii auto, folie carbon, folii reflectorizante, etc...