Import si distributie de materiale si echipamente utilizate in industria publicitara.
Contact
Comenzi telefonice
0232 / 215.265
Info - Informatiile practice pentru materialele reflectorizante
Caracteristici
Informatii preliminare:
ORAFOL va recomanda ca pentru o aplicatie grafica sa folositi numai materiale din acelasi lot (cu acelasi numar de serie). Atunci cand se folosesc role din loturi diferite, trebuie făcute teste pentru a va asigura ca nu exista diferente intre role.

Depozitare si conditii de procesare:
Foliile adezive reflectorizante ORALITE trebuie depozitate intr-un loc uscat si racoros, protejate de lumina solara. Materialele care se livrează in role trebuie asezate pe rasteluri sau in pozitie orizontală dacă sunt in cutia originală, iar cele care se livrează in coli trebuie asezate pe rafturi joase sau pe paleti. Umiditatea relativa cuprinsa intre 40-60% precum si temperatura cuprinsa intre 20-24° C sunt considerate ideale. Cand sunt depozitate, rolele trebuie sortate si asezate in functie de lot si de data primirii.

Taierea si stantarea:
Foliile adezive reflectorizante ORALITE pot fi taiate sau stantate manual cu ajutorul unui plotter (de preferat un plotter flat-bed cu cap de taiere integrat, controlat pneumatic) sau se pot stanta asezate in stive de maxim 10 cm inaltime. Folositi numai cutite si unelte de stantare foarte bine ascutite.

Calitatea suprafetei de inscriptionat:
O aplicare de foarte bună calitate a foliilor adezive reflectorizante ORALITE depinde de calitatea suprafetei ce urmează a fi inscriptionată si de temperatura la care se face aplicatia. Suprafata ce urmează să fie inscriptionată trebuie să fie foarte curată, uscată si fără urme de ulei, grasimi, solventi, silicon sau alte substante asemanatoare. Pot aparea bule de aer intre folia adeziva si suprafata suport, daca au ramas urme de solvent datorate unei curatari improprii sau dacă suprafata a fost proaspăt vopsită sau lăcuită. Folia se lipeste cel mai bine pe suprafetele din aliaje de aluminiu, dar si pe suprafete neporoase, rezistente la intemperii, solide si drepte. Inaintea oricărei aplicatii vă recomandăm să testati compatibilitatea dintre folie si suprafata de inscriptionat.

Potrivirea culorilor:
Daca se aplica mai multe semne facute din folii adezive reflectorizante ORALITE pe o suprafata, trebuie verificata potrivirea culorilor acestora, luminate noaptea si la lumina zilei. Este foarte important sa se foloseasca folie adeziva reflectorizanta dintr-o singura rola. Daca o rola nu ajunge, va recomandam sa alegeti materiale din acelasi lot.

Aplicarea foliilor:
Indepărtati hartia suport de pe folia adezivă reflectorizantă ORALITE. In cazul in care se fac suprapuneri, vă recomandăm ca foliile să fie suprapuse 3-6 mm. In timpul aplicării foliilor din gama ORALITE, temperatura ambientală si a materialului nu trebuie să scadă sub 15º C. Indiferent dacă aplicarea se face manual sau mecanic, se recomandă ca temperatura optimă de aplicare a foliilor reflectorizante ORALITE să fie de 21º C. Aplicarea manuală este recomandată numai pentru semne mici si se face cu ajutorul unei role de cauciuc de duritate medie. Pentru a garanta o pozitionare exactă a semnelor, incepeti prin indepărtarea a doar 60-80 mm din hartia suport. Pozitionati partea adezivă de pe care s-a indepărtat hartia suport pe suprafată si presati-o. Prindeti capătul hartiei suport pe dedesubt si trageti-o incet, in timp ce presati folia adezivă cu ajutorul unei role aplicatoare. Tăiati cu un cutit ascutit surplusul de folie care depăseste suprafata dorită si mai presati incă o dată suprafata inscriptionată. Atunci cand aplicarea se face mecanic, cu ajutorul unei masini, asigurati-vă că rola presoare a fost ajustată complet peste toată lătimea dorită, şi că suprafata de inscriptionat nu este deplasată atunci cand se incepe aplicarea. Presiunea rolei ar trebui setată la aproximativ 80g/cm².Foliile adezive reflectorizante din gama ORALITE se aplică doar prin metoda de lipire uscată.


Pentru aplicarea pe masini, va rugam sa consultati informatiile practice pentru aplicarea foliilor adezive pe masini pe care le puteti gasi pe site-ul producatorului.

Aplicarea literelor/simbolurilor:
Literele sau simbolurile pot fi serigrafiate cu ajutorul cernelurilor ORALITE 5010 (sistem bicomponent) si 5018 (sistem monocomponent) sau, in functie de folia reflectorizanta ORALITE utilizata, pot fi facute din foliile ORALITE Lettering Film (5071 si 5081) sau din foliile transparente ORALITE (5041, 5051 si 5061).

Modalitati de imprimare:
Foliile adezive reflectorizante se imprima serigrafic cu seriile de cerneluri ORALITE 5010 si 5018. Acestea se pot imprima fie inainte sau dupa aplicare. Foliile printate cu aceste cerneluri nu necesita lacuirea.

Curatarea:
Mai intai se umezeste suprafata cu apa curata si apoi se curata cu un burete sau o perie moale inmuiate in apa calda in care se poate pune un detergent obisnuit. La final se clateste suprafata cu apa curata. Nu folositi niciodata ustensile dure (perii tari sau lame de curatat) pentru curatarea foliei.

Dezlipirea foliei adezive reflectorizante:
Odata aplicate, foliile adezive reflectorizante datorita adezivului permanent, nu pot fi inlaturate fara a le distruge. Stratul de folie se poate inlatura daca se incalzeste cu grija suprafata. Pentru indepartarea adezivului, folositi un solvent usor.
Producator
Firma noastra este specializata in importul si distributia de materiale si echipamente utilizate in productia publicitara. Produsele comercializate de firma noastra sunt: autocolante Oracal, module led, module leduri 12 V, banda cu leduri smd, folii adezive, folii PVC prelate, copertine, poliplan, folii de protectie solara,folii antiefractie, materiale de steag, folii personalizare tricouri, folii magnetice, banda magnetica, stiplex, plexiglas, placi PVC, banda adeziva, cutter plotter Summa, folii auto, folie carbon, folii reflectorizante, etc...